
BELEGGEN VOOR EEN BETERE TOEKOMST
BEAMA moedigt de initiatieven aan om zoveel mogelijk jonge beroepsbeoefenaars te informeren over spaar- en beleggingsproducten en over de risico’s van deze producten.
De kennis van financiële begrippen en de vaardigheden om deze kennis te gebruiken, zijn essentieel om goede beslissingen te nemen bij het beheer van spaargeld.
Onderzoek toont aan dat een gebrek aan voldoende financiële kennis verklaart waarom vandaag vele starters op de arbeidsmarkt hun spaargeld nog niet beleggen.
Zonder basiskennis over financiële concepten zoals risicodiversificatie, samengestelde rente en reëel rendement is de drempel vaak te hoog om te starten met beleggen.
“Mensen moeten al op jonge leeftijd vertrouwd raken met beleggen, zodat zij ten volle kunnen profiteren van de cumulatieve effecten van beleggingen in de loop van de tijd, voortbouwend op de verwachte langetermijnrendementen en de langetermijneffecten van inflatie op de koopkracht.”
Daarom promoot BEAMA de brochure “Beleggen voor een betere toekomst – 5 tips om meer te doen met je spaargeld”, een initiatief van EFAMA – European Fund and Asset Management Association – om jonge beroepsbeoefenaars te informeren en te stimuleren om vroeg te starten met beleggen. Deze brochure legt uit hoe hiermee aan de slag te gaan.
Dit initiatief onderschrijft ook één van de focus punten van BEAMA voor 2021 – 2023, namelijk de keuzes van de eindbelegger kracht bij zetten (“empowerment”) middels financiële vorming.
BEAMA nodigt iedereen uit om deze brochure via de websitelink te delen met stakeholders, distributeurs en eindklanten of om gedeelten ervan te gebruiken voor marketing en voorlichting.
Klik op onderstaande foto om de brochure te lezen.
Een .pdf versie van de brochure kunt u hier downloaden.

INTERVIEW MET MARC VAN DE GUCHT, DIRECTEUR-GENERAAL VAN BEAMA, OVER FINANCIËLE VORMING
In het kader van de lancering van de brochure, spraken we met Marc Van de Gucht, Directeur-generaal van BEAMA, over het belang van financiële vorming.
U kunt het interview hier lezen.
“Potentiële beleggers informeren is een essentieel onderdeel van financiële educatie”
